AcoustiSports Wandpanelen, deze zijn door ons ontwikkeld. Ze hebben een hoge akoestische absorptie waarde, zijn balvast en voldoen aan de eisen van brandveiligheid.

Omschrijving probleem:

Deze AcoustiSports Wandpanelen werden door ons aangebracht vanwege de slechte akoestiek. De beide sportzalen, van een culinaire vakschool, waren rondom opgebouwd uit betonnen wandvlakken die zorgde voor veel hinderlijke geluidsreflecties. Hier hadden zowel de studenten maar zeker ook de sportdocenten erg veel last van. Er is een akoestische meting verricht door LBP. Uit deze meting bleek een te lange nagalmtijd en hierdoor een te hoog geluidsniveau.

Oplossing:

Door toepassing van onze AcoustiSports Wandpanelen bleek bij de meting, na plaatsing, dat de nagalmtijd aanzienlijk is verlaagd en op het gewenste niveau is gebracht. Zowel de studenen als de docenten genieten nu optimaal van deze fijne sportzalen.

Paneelmaten:

De AcoustiSports Wandpanelen worden uitgevoerd in de standaard maat 1200 x 2400mm (bxh) Ze zijn opgebouwd uit 12mm MDF Firax (= brandveilig) + 20mm Glaswol + 25mm Polyestherwol en bekleed met de stof Camira Sprint (Trevira Cs = brandveilige Polyesther).

Wijze van bevestiging:

De AcoustiSports Wandpanelen werden met haaklatten gemonteerd aan de bestaande betonnen wand.