Missie

Brakels Acoustic Solutions streeft ernaar ruimtes waar mensen verblijven gezonder te maken. Hierdoor ontwikkelen, produceren en leveren we akoestische oplossingen die esthetisch één geheel vormen met het interieur.

Brakels Acoustic Solutions

Brakels Acoustic Solutions is ontstaan doordat ons steeds vaker de vraag werd gesteld om akoestische panelen te stofferen. Voor een optimale absorptie van geluid heb je ook optimale producten nodig vandaar dat er wordt samengewerkt met Saint-Gobain Ecophon. Deze Zweedse producent van akoestische plafond- en wandsystemen staat er al jarenlang om bekend uitstekende producten te leveren die voldoen aan de allerhoogste eisen. Of het nu gaat om de akoestische eigenschappen, de hygiënische eigenschappen of de brandveiligheid, met deze producten verzekert u zichzelf van de hoogste kwaliteit.

Door jarenlang samen te werken met opdrachtgevers, interieurarchitecten en interieurbouwers, is een onderneming ontstaan waarbij elk project weer volstrekt anders is. Hierdoor zijn we zeer flexibel geworden en in staat om voor elke opdracht mee te denken met de klant en kunnen we oplossingen op maat aanbieden.

In ons productgamma hebben wij inmiddels velerlei akoestische producten. Dit varieert van losse wand- en plafondpanelen (AcoustiSol® Panelen) tot diverse oplossingen voor kantoorruimtes, o.a. Call Centers en open kantoortuinen. De laatste jaren hebben we ons met name gericht op de akoestische bureaupanelen en hebben daarin een mooie ontwikkelingslag gemaakt.

Ook het compleet stofferen van akoestische wand en plafondpanelen, met door de klant zelf uitgezochte stoffen, behoort tot onze werkzaamheden. (AcoustiStof® panelen) Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden.

Welzijn en gezondheid van mensen vinden wij belangrijk. Hinderlijk geluid kan hier een negatieve invloed op hebben. Uit onderzoek blijkt dat galm en slechte spraakverstaanbaarheid lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. De meest bekende zijn hoofdpijn, vermoeidheid en hoge bloeddruk.

In de praktijk blijkt dat kinderen in klaslokalen zich beter kunnen concentreren in ruimten zonder galm, dat patiënten in zorgcentra zich beter voelen en dat werkenden beter presteren.

En dat is precies waar Brakels Acoustic Solutions voor zorgt.

Wij hebben de expertise in huis om iedere ruimte, van kantoor tot kantoor-tuinen en van vergaderruimte tot Callcenter, “verstaanbaar” te maken. Bovendien zijn onze diverse akoestische oplossingen naadloos te integreren in ieder interieur.